Joram Rookmaaker (1971)

Joram Rookmaaker 72 dpi

Joram Rookmaaker combineert sinds 1 september 2015 zijn werk bij de Liberaal Joodse Gemeente in Amsterdam met zijn studie aan het Levisson Instituut. Hij studeerde eerder Technische Bedrijfskunde en Internationale Betrekkingen, woonde een aantal jaren in het buitenland en werkte geruime tijd als projectmanager en adviseur op het terrein van innovatie en leiderschap. Onder zijn leiding verscheen in 2011 de gebruiksvriendelijke „De Brede Hagada”, die in 2015 is herdrukt vanwege de grote vraag.

Daarvoor had Joram enkele jaren aan het Levisson Instituut gestudeerd en gewerkt voor joodse gemeenten in Rotterdam en Utrecht. Sinds dit jaar richt hij zich volledig op de ondersteuning en versterking van joods Nederland en heeft hij ook zijn rabbinale opleiding weer voortgezet. Hij spant zich met name in om de brug te slaan tussen de rijke joodse traditie van vele eeuwen en de toepassing van die traditie binnen het moderne joodse leven in Nederland.

Joram Rookmaaker is onder andere bestuurder geweest van de European Union of Jewish Students, community worker bij de LJG Utrecht en voorzitter van de progressief joodse denktank PJ-21. Hij werkt nu als rabbinaal medewerker bij de Liberaal Joodse Gemeente Amsterdam.

* * * * *