Chaya Brasz, die voor het Levisson Institute het project "Adath Jeschurun" uitvoert, woonde in 2009 in Duitsland een internationale conferentie bij over "The German Rabbinate Abroad", over de invloed van geëmigreerde en gevluchte Duitse rabbijnen in joodse gemeenschappen wereldwijd. Ze hield daar een lezing over de bijdrage van Duitse rabbijnen aan het Jodendom in Nederland en dat is ook een van de onderwerpen, die in het project aan bod komen. Resultaten van de conferentie worden gepubliceerd in het eerstvolgende Leo Baeck Institute Yearbook, dat in oktober van dit jaar in druk verschijnt. Dit geeft ons een klein voorproefje van het project, waar Chaya aan werkt.
 

Het goede nieuws is, dat op 21 juni 2012 Oxford University Press voor het Leo Baeck Yearbook het artikel van Chaya Brasz reeds online publiceerde, zodat u het nu al kunt lezen. Er is zowel een link naar de website van Oxford Journals als een link naar de PDF versie van het artikel. Deze beide links zijn niet voor verdere verspreiding bedoeld zonder overleg met ons of rechtstreeks met Oxford Journals*).

De webversie: 
http://leobaeck.oxfordjournals.org/cgi/content/full/ybs008?ijkey=pxvidKw7CNNzwKh&keytype=ref
De PDF versie:
http://leobaeck.oxfordjournals.org/cgi/reprint/ybs008?ijkey=pxvidKw7CNNzwKh&keytype=ref 

      For permissions, please email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Wie echt geïnteresseerd is in de Duits-Joodse geschiedenis kan nu kennis nemen van het enorme online aanbod aan historische materiaal van het Leo Baeck Institute: www.lbi.org