Alle beschrijvingen van deze opleiding (zie de onderdelen in het menu links) zijn in het Engels, daar een belangrijk deel van de colleges in het Engels werden gegeven door prof. Eliyahu Schleifer, hoofd van de chazzanopleiding aan het Hebrew Union College te Jeruzalem en het andere deel door dr. Annette Boeckler van het Leo Baeck College te Londen en omdat er internationaal veel belangstelling bestaat voor deze opleiding. 
 

Na de audities met 24 kandidaten hebben wij 18 personen geplaatst waarvan nu 15 de opleiding hebben gecompleteerd. Daarnaast hebben 3 rabbijnstudenten met de opleiding meegedaan. De chazzan van de LJG Amsterdam, Gilad Nezer en dr Annette Boeckler uit Londen, docente Tanach en Joodse Liturgie aan het Leo Baeck College, hebben deelgenomen als student en als docent.
Lees een interview met Gilad Nezer...

In het menu links kunt u doorklikken om te zien wie de deelnemers waren en in de rubriek  Studieprogramma kunt u de principes van de opleiding en de uitwerking van de programma’s voor de weekenden zien.

Een aantal lezingen en workshops zijn opgenomen en zijn te beluisteren in de Muziekbibliotheek (zie menu links). Daar is ook een PowerPoint presentatie met een overzicht van de nusachim voor alle diensten op alle dagen van het jaar te vinden. En natuurlijk veel van de muziek die bestudeerd is, als opname en -voor zo ver niet beschermd door copyrights- ook als bladmuziek.

Vanaf het najaar 2009 verzorgt het instituut een nascholing en monitoringprogramma voor de afgestudeeerden.

Indien een nieuwe opleiding zal worden gestart, wordt dit bekendgemaakt op deze web
site.