Op de pagna's voor de diensten van Rosj Hasjana staan bladmuziek en geluidsopnames volgens de minhag van de Liberaal Joodse Gemeenten in Nederland.

Een aantal geluidsopnames is ’live’ gemaakt tijdens diensten in het midden van de jaren 1970. Zij representeren de traditie van de gemeenten in Amsterdam en elders zoals die vaststond op dat moment in onze geschiedenis. Dit is de hoofdzakelijke  minhag gebleven en die wordt hogelijk gewaardeerd. Dit is immers de West-Europese Joodse muzikale erfenis, die samen met de gemeenschappen in de Sjoa werd weggevaagd en waaruit onze gemeenten zijn ontstaan. Wij zijn daarom een van de weinige plaatsen die nu de bewaarders zijn van deze bijzondere traditie.
 
Op enkele plaatsen is de tekst in de machzor in de tussenliggende jaren iets gewijzigd en representeert de opname de oudere versie. Die is dan als regel aangegeven in een notitie bij de hyperlink. Omdat de opnames live zijn gemaakt, bevatten ze wel eens een verkeerd uitgesproken woord. Als je niet zeker bent van de juiste uitspraak, kun je dat het best aan de plaatselijke rabbiijn vragen.

Een klein deel van de muziek is professioneel opgenomen met chazzan Paolo (Pinchas) Gorin z.l.
 
Het getal voor de bestandsnamen is het bladzijdenummer van de tekst in de machzor voor de Hoge Feestdagen.

Als je niet vindt wat je zoekt, kun je ons dat laten weten. We zullen dan proberen te helpen en eventueel muziek aan de website toevoegen, voor zo ver die niet onder copyright valt.

Kijk ook in het overzicht van alle noesachvariaties om de juiste muziek te vinden voor de diensten die je bestudeert.